Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jáhlová kaše s jablky a skořicí Ostatní
18. 05. 2018 Přečteno: 10277x

Jáhlová kaše s jablky a skořicí

Ingredience
- +
  • jáhly: 100 g
  • mléko: 200 ml
  • jablka: 2 ks
  • mletá skořice: 1 KL
  • med: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Jáhlová kaše - recept

Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je dáme vařit do mléka, což trvá asi 20 minut. Pokud se během vaření všechna tekutina vyvaří, opatrně přilijeme trochu mléka. Poté přidáme nastrouhané jablko, lžičku skořice, dosladíme, a vše společně zlehka povaříme.

Jáhlová kaše se dá doplnit čímkoliv, co máme rádi - čerstvým nebo sušeným ovocem, rozinkami, čokoládou, ořechy nebo ořechovým máslem, kakaem, perníkovým kořením, nebo třeba mákem či kokosem.

Jáhlová kaše může být i ve slané variantě - v tomto případě se vaří pouze ve vodě, případně s bujónem, a ochutit ji můžeme jakýmkoliv kořením a solí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 15 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Špekový knedlík se zelím

Špekový knedlík se zelím

Housky a slaninu si nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a petržel nasekáme. V pánvi opečeme slaninu s cibulí a kysaným zelím. Zalejeme mlékem, chvilku povaříme a stáhneme z plotny. V misce smícháme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Focaccia

Přílohy: Focaccia

Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku…

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…