Tousty s brusinkami, brie, jablkem a řeřichou
Ingredience
- celozrnný toustový chléb : 4 pláty
- brusinková marmeláda nebo nakládané sladké brusinky : 60 g
- smetanový sýr brie: 100 g
- měkké máslo cca: 15 g
- menší jablko : 1 ks
- řeřicha dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tousty s brusinkami, brie, jablkem a řeřichou – recept
Začněte tím, že si dva pláty chleba pomažete měkkým máslem a dáte je rozpéct na suchou pánev (pomazanou stranou). Při rozpékání pak poklaďte na chléb tenčí plátky sýra brie a také plátky loupaného jablíčka. Nakonec posypte vše řeřichou dle chuti, pokapejte trochou brusinkové marmelády, přiklopte zbylými pláty chleba (které jste namazali též máslem – to bude nahoře) a obraťte toust, aby se pečivo propeklo i z druhé strany na tuku. Až bude sýr rozteklý a pečivo do křupava rozpečené, máte hotovo. Pochutnat si můžete na teplé svačině hned nebo pak v práci. Toust udržíte teplý, když jej zabalíte do alobalu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.