Cuketové rizoto
Ingredience
- střední cuketa: 1 ks
- rýže: 250 g
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- olej
- sůl
- mletý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cuketové rizoto – recept
Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v zapékací míse na oleji zesklovatíme. Cuketu omyjeme a osušíme. Pokud je cuketa starší s tvrdou slupkou, oloupeme ji, mladé cukety loupat nemusíme. Z cukety vydlabeme jádra, nakrájíme ji na malé kousky, přidáme k cibuli a krátce osmahneme. Rýži propláchneme a přidáme k zelenině. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a okořeníme (místo mletého koriandru můžeme použít třeba kari). Rizoto přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a dáme do trouby. Cuketové rizoto pečeme v troubě podle typu rýže 40 - 60 minut.
Pro sytější verzi můžeme cuketové rizoto obohatit o kuřecí maso (osmahneme na cibulce před cuketou), další druhy zeleniny (mrkev, petržel, kukuřice, hrášek – vždy začínáme přidávat na cibulku na kousky nakrájenou zeleninu od nejtvrdší) a/nebo můžeme rizoto posypat strouhaným sýrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.