Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Čínská pikantní polévka Polévky
05. 06. 2018 Přečteno: 7695x

Čínská pikantní polévka

Ingredience
- +
  • tofu: 100 g
  • kuřecí prsa: 100 g
  • mrkev: 1 ks
  • pórek: 100 g
  • houby sušené - hrst: 1 g
  • vejce: 2 ks
  • bramborový škrob: 2 PL
  • vývar kuřecí nebo zeleninový
  • olej
  • sůl
  • chilli koření
  • rýžový nebo vinný ocet
  • sójová omáčka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Čínská pikantní polévka – recept

Sušené houby namočíme předem do studené vody (asi na 1 hodinu). V hrnci rozehřejeme olej, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a osmahneme na oleji. Očistíme a na menší kousky nakrájíme mrkev a pórek, obojí přidáme k masu, ochutíme lžičkou chilli (množství volíme podle toho, jak chceme polévku ostrou), zamícháme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.

Tofu nakrájíme na nudličky a s houbami přidáme do polévky. Podle chuti přidáme ocet a sójovou omáčku. V troše vody rozmícháme škrob, nalejeme do polévky a 15 minut povaříme. V hrnku rozmícháme vejce, lehce osolíme a přidáme do polévky. Povaříme už jen krátce a podáváme.

Čínská pikantní polévka bude vegetariánská, pokud vynecháme kuřecí maso a použijeme zeleninový vývar. Ozvláštnit ji můžeme trochou kysaného zelí nebo bambusovými výhonky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zabaione

Dezerty: Zabaione

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (šleháme asi 10 minut). Postupně po malých lžičkách přišleháváme likérové…

Batátoví smajlíci

Přílohy: Batátoví smajlíci

Batáty důkladně omyjeme, nejlépe i kartáčkem očistíme. Nakrájíme je na plátky tloušťky asi 3 mm a pomocí…

Třené těsto na beránka

Dezerty: Beránek z třeného těsta

Nejprve si v míse utřete do pěny měkké máslo s cukrem a vaječnými žloutky. Poté přidejte mléko, kypřící prášek,…

Kuskus se zeleninou

Hlavní jídla: Kuskus se zeleninou

Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme 20 minut "vypotit". Opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Kuskus…