Čínská pikantní polévka
Ingredience
- tofu: 100 g
- kuřecí prsa: 100 g
- mrkev: 1 ks
- pórek: 100 g
- houby sušené - hrst: 1 g
- vejce: 2 ks
- bramborový škrob: 2 PL
- vývar kuřecí nebo zeleninový
- olej
- sůl
- chilli koření
- rýžový nebo vinný ocet
- sójová omáčka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čínská pikantní polévka – recept
Sušené houby namočíme předem do studené vody (asi na 1 hodinu). V hrnci rozehřejeme olej, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a osmahneme na oleji. Očistíme a na menší kousky nakrájíme mrkev a pórek, obojí přidáme k masu, ochutíme lžičkou chilli (množství volíme podle toho, jak chceme polévku ostrou), zamícháme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
Tofu nakrájíme na nudličky a s houbami přidáme do polévky. Podle chuti přidáme ocet a sójovou omáčku. V troše vody rozmícháme škrob, nalejeme do polévky a 15 minut povaříme. V hrnku rozmícháme vejce, lehce osolíme a přidáme do polévky. Povaříme už jen krátce a podáváme.
Čínská pikantní polévka bude vegetariánská, pokud vynecháme kuřecí maso a použijeme zeleninový vývar. Ozvláštnit ji můžeme trochou kysaného zelí nebo bambusovými výhonky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.