Bílá houbová polévka
Ingredience
- čerstvé houby (hřiby, lišky, bedly, žampiony,...): 150 g
- střední brambory: 1 ks
- šalotky: 1 ks
- mléko: 300 ml
- zeleninový vývar: 300 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- ocet
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bílá houbová polévka - recept
Houby a brambory nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na troše oleje rozpustit máslo, krátce na něm orestujeme šalotku, přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a uvaříme doměkka asi 15 minut.
Bílá houbová polévka se zředí mlékem, ve kterém podle požadované hustoty můžeme rozkvedlat trochu hladké mouky, ale není to nutné, pokud chceme vynechat lepek. Brambory polévku také zahustí, takže jich můžeme přidat více. Polévku dochutíme solí, pepřem a octem.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.