Žampionová omáčka se smetanou
Ingredience
- žampiony: 100 g
- smetana ke šlehání (33 %): 125 ml
- cibule: {0,5}
- máslo: {}
- česnek: {1}
- drcený kmín: {0,5}
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Žampionová omáčka se smetanou - recept
Cibuli si nakrájíme na velmi drobné kousky. Necháme ji zpěnit na kousku másla na pánvi. Jakmile bude cibule zlatavá, přidáme k ní žampiony nakrájené na tenké plátky. Restujeme a žampiony osolíme, opepříme a přidáme jemně drcený kmín. Jakmile žampiony změknou, zalijeme je smetanou ke šlehání, přidáme prolisovaný česnek a stáhneme plamen. Žampionová omáčka se smetanou teď musí jen probublávat, a to asi 10-15 minut. Jakmile budou žampiony úplně měkké, žampionová omáčka se smetanou je hotová.
Omáčka je výborná s houskovým knedlíkem, s těstovinami nebo s vařeným bramborem. Pokud chceme masitý oběd, žampionová omáčka se smetanou se bude skvěle hodit k vařenému hovězímu masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.