Krůtí guláš
Ingredience
- krůtí maso: 400 g
- cibule: 1 ks
- drůbeží vývar: 500 ml
- sádlo: 1 PL
- rajčata: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- mletá paprika (napůl sladká a pálivá)
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí guláš – recept
Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu restovat na tuku ve větším hrnci. Necháme ji opéct až téměř dohněda. Mezitím nakrájíme krůtí maso na menší kostky. Maso přidáme k cibuli, lehce osolíme (podle toho, jak moc slaný máme vývar), přidáme mletou papriku, kmín a pepř. Zalijeme horkým vývarem a společně dusíme, dokud maso nezměkne.
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a necháme rozvařit v guláši. Můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dosolíme dle chuti. Společně ještě chvíli provaříme.
Krůtí guláš bude skvěle chutnat s těstovinami nebo rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.