![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Vepřový guláš z plecka](/img/clanky/05651e64a68b5fa2f4b8b8edb8d10566/veprovy-gulas-z-plecka.jpg)
Vepřový guláš z plecka
Ingredience
- vepřová plec: 300 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- máslo: 50 g
- červené víno: 60 ml
- vývar: 500 ml
- mletá paprika: 1 PL
- hladká mouka: 15 g
- kmín
- pepř
- sůl
- petržel
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřový guláš z plecka - recept
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kmín. Podlejeme trochou vývaru a dusíme dohněda.
Jakmile maso a cibula ztmavnou (asi 10 minut), přidáme zbytek vývaru, promícháme a necháme maso vařit doměkka. Občas zkontrolujeme, jestli se šťáva nevypařila, případně přidáme vodu.
Téměř měkké maso podlejeme červeným vínem a necháme ještě asi 20 minut dusit.
Mezitím rozehřejeme zbytek másla, vmícháme do něj mouku a vytvoříme zlatavou jíšku. Jíšku přidáme do guláše, rozmícháme a povaříme 5 minut.
Vepřový guláš z plecka dochutíme solí, pepřem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.