Dušené kedlubny
Ingredience
- větší kedlubny: 2 ks
- máslo: 1 PL
- zakysaná smetana: 120 ml
- cukr krupice: 1 KL
- ocet: 1 KL
- petrželová nať: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dušené kedlubny - recept
Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka. Vodu scedíme (ale nevylíváme), ke kedlubnám přidáme máslo, které v nich necháme rozpustit. Osladíme, opepříme, případně dosolíme, ochutíme octem, přidáme smetanu, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a necháme už jen krátce přejít varem. Podle potřeby zředíme vývarem s kedlubny.
Dušené kedlubny podáváme k pečeným nebo vařeným bramborám, hodí se i jako příloha k masu.
Tip: Kedlubnová nať obsahuje mnoho prospěšných látek pro lidské zdraví, proto ji po důkladném omytí můžeme k dušeným kedlubnám také přidat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.