Dušené hovězí se zeleninou
Ingredience
- hovězí maso (plec, kližka, krk): 300 g
- menší barevné papriky: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- cibule: 1 ks
- slanina: 30 g
- plnotučná hořčice: 1 KL
- hovězí vývar: 200 ml
- bobkový list: 2 ks
- nové koření: 3 ks
- celý pepř: 4 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dušené hovězí se zeleninou - recept
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a smícháme s hořčicí. V hrnci nebo hlubší pánvi necháme vyškvařit slaninu a zprudka na ní osmahneme maso ze všech stran. Odložíme ho na teplé místo. Ve výpeku necháme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli do tmava, vrátíme maso, zalijeme horkým vývarem, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a pozvolna dusíme asi 2 hodiny do měkka. Asi 20 minut před koncem dušení přidáme nakrájené papriky a mrkev.
Dušené hovězí se zeleninou podáváme s rýží nebo těstovinami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.