Třená bábovka
Ingredience
- polohrubá mouka: 400 g
- moučkový cukr: 180 - 200 g
- vejce: 5 ks
- máslo: 200 g
- mléko: 400 ml
- kypřící prášek do pečiva: 1 ks
- kakao: 1 PL
- špetka soli
- máslo a mouka na formu
- moučkový cukr na posypání
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Třená bábovka - recept
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu rozehřejeme na 180 °C. Žloutky oddělíme od bílků a společně se změklým máslem a cukrem je utřeme do krémové pěny. Bílky společně se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva.
Mouku po částech zapracujeme do žloutkového krému a střídavě přiléváme po částech i mléko. Důkladně promícháme na hladké těsto a nakonec do něj opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné přimícháme prosáté kakao.
Do formy na bábovku vlijeme tmavé těsto a na něj světlé. Pomocí špejle těsta pouze mírně promícháme, aby se vytvořila mozaika. Pečeme asi 50 - 60 minut. Špejlí zjistíme, zda už je třená bábovka hotová. Pokud se na ni nelepí těsto, vyndáme bábovku z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním posypeme přes sítko moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.