Plněný perník
Ingredience
- hladká mouka: 300 g
- moučkový cukr: 150 g
- vejce: 2 ks
- horký med: 2 PL
- máslo: 50 g
- perníkové koření: 2 KL
- skořice: 1KL
- prášek do pečiva: 1/2 KL
- vejce na potření: 1 ks
- povidla
- vlašské ořechy
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněný perník – recept
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu.
Těsto si rozdělíme na 3 díly a rozválíme je na pruhy. Každý pruh těsta potřeme dle potřeby povidly a nasekanými vlašskými ořechy. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a přeložíme a potřeme rozšlehaným vejcem.
Plněný perník pečeme při 170 stupních asi 45 minut dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.