Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Masala vada Předkrmy a chuťovky
09. 11. 2021 Přečteno: 1173x

Masala vada

Ingredience
- +
  • česnekové stroužky : 5 ks
  • půlená cizrna (suchá) : 1 hrnek
  • hnědá čočka : 1 hrnek
  • loupaný čerstvý zázvor : 4 cm
  • chilli papričky : 6 ks
  • sůl dle chuti
  • nahrubo nadrcené kešu ořechy třetina hrnku
  • cibule: 1 ks
  • čerstvá nasekaná máta : 1 hrnek
  • olej dle potřeby na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Masala vada – recept

(z výše uvedených surovin připravíte placky či kuličky pro 2 až 5 osob)

Nejprve si namočte půlenou cizrnu do studené vody a stejně tak učiňte i s čočkou. Máčet by se měly luštěniny minimálně tři hodiny. Mezitím si rozmělněte v mixéru očištěné chilli papričky, mátu, sůl, loupaný kousek zázvoru a česnek. Až se luštěniny vymáčí potřebnou dobu, slijte je a též vsypte do mixéru k ostatním ingrediencím. Nakonec ještě do hrubšího pyré vmíchejte jemně sekanou cibuli, drcené kešu ořechy a vše řádně promíchejte.

Z hotového těsta pak tvořte placky nebo kuličky, které smažte v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. K pokrmu Masala vada podávejte jakékoliv oblíbené dipy, ideální pak bude třeba ten jogurtový s nasekanou čerstvou mátou. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bramborove-placky-z-varenych-brambor.jpg Předkrmy a chuťovky

Bramborové placky z vařených brambor

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka, oloupeme a necháme vychladnout. Na pracovní desku nastrouháme nahrubo brambory, přisypeme mouku, sůl, rozklepneme vajíčko a vypracujeme těsto. Tvoříme tenké…

zelne-placky.jpg Předkrmy a chuťovky

Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme…

Tip na recept

Domácí kávová zmrzlina

Domácí kávová zmrzlina

V míse vyšleháme vejce s cukrem mixérem do pěny. Přidáme mascarpone, mletou kávu a espresso (pro intenzivnější chuť i dvojité) a vše mixujeme do hladka. Směs nalijeme do formy a dáme ji zmrazit. Přibližně…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Kopřivy na nádivku

Předkrmy a chuťovky: Vegetariánská nádivka s kopřivami

Začněte tím, že si rohlíky nakrájíte na menší kostky a přesypete je do mísy. Pak je přelijte vlažným mlékem a…

Broskvová buchta

Dezerty: Broskvová buchta

Broskve nakrájíme na plátky. Smícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme cukr, přidáme vejce, mléko nebo kefír a…

Cizrnový salát

Saláty: Cizrnový salát

Uvařenou nebo nakládanou cizrnu smícháme s nakrájenými sušenými rajčaty, cibulí a petrželkou, osolíme, opepříme a…