Masala vada
Ingredience
- česnekové stroužky : 5 ks
- půlená cizrna (suchá) : 1 hrnek
- hnědá čočka : 1 hrnek
- loupaný čerstvý zázvor : 4 cm
- chilli papričky : 6 ks
- sůl dle chuti
- nahrubo nadrcené kešu ořechy třetina hrnku
- cibule: 1 ks
- čerstvá nasekaná máta : 1 hrnek
- olej dle potřeby na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Masala vada – recept
(z výše uvedených surovin připravíte placky či kuličky pro 2 až 5 osob)
Nejprve si namočte půlenou cizrnu do studené vody a stejně tak učiňte i s čočkou. Máčet by se měly luštěniny minimálně tři hodiny. Mezitím si rozmělněte v mixéru očištěné chilli papričky, mátu, sůl, loupaný kousek zázvoru a česnek. Až se luštěniny vymáčí potřebnou dobu, slijte je a též vsypte do mixéru k ostatním ingrediencím. Nakonec ještě do hrubšího pyré vmíchejte jemně sekanou cibuli, drcené kešu ořechy a vše řádně promíchejte.
Z hotového těsta pak tvořte placky nebo kuličky, které smažte v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. K pokrmu Masala vada podávejte jakékoliv oblíbené dipy, ideální pak bude třeba ten jogurtový s nasekanou čerstvou mátou. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.