Boží milosti
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- krupicový cukr: 50 g
- žloutky: 2 ks
- bílé víno: 4 cl
- rozpuštěné máslo: 50 g
- zakysaná smetana: 4 PL
- citronová kůra
- špetka soli
- moučkový cukr
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Boží milosti - recept
V míse smícháme mouku, krupicový cukr, špetku soli a bílé víno. Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a asi lžíci citronové kůry. Těsto necháme 1 hodinu odležet v lednici.
Na pomoučené pracovní ploše těsto vyválíme. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Poté těsto nakrájíme na zhruba stejně velké dílky. Každý díl uprostřed dvakrát nakrojíme. Rozpálíme olej a Boží milosti v něm smažíme dozlatova. Po vytažení je necháme okapat na papírových ubrouscích a posymeme moučkovým cukrem.
Boží milosti jsou typickým dezertem, který se na Slovácku podává během Masopustu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.