Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kuřecí směs v bramboráku Hlavní jídla
26. 03. 2019 Přečteno: 7458x

Kuřecí směs v bramboráku

Ingredience
- +
  • kuřecí prsa: 200 g
  • žampiony: 4 ks
  • cibule: 1 ks
  • paprika: 1 ks
  • sójová omáčka: 1  PL
  • stroužky česneku: 1 ks
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • Na bramboráky:
  • větší brambory: 3 ks
  • vejce: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • hladká mouka
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kuřecí směs v bramboráku – recept

Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno. Do velké mísy přidáme k bramborám sůl a necháme je pustit vodu. Tu slijeme a brambory ještě rukama vymačkáme, aby nám těsto na bramboráky zbytečně neřídlo. K osoleným bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, pepř a majoránku podle chuti, vše promícháme a přidáme ještě hladkou mouku – množství podle potřeby tak, aby těsto drželo pohromadě, ale nebylo příliš tuhé. Zatímco bude těsto odpočívat, připravíme si směs na plnění bramboráků

Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, papriku zbavíme stopky a jadérek a nakrájíme na kostky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm osmahneme cibulku, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo. Do pánve dáme žampiony a počkáme, až pustí vodu. Přidáme papriku a společně orestujeme. Vrátíme maso, dochutíme prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou a vše spolu ještě krátce podusíme, aby se chutě propojily.

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm bramboráky z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk a plníme připravenou směsí. Na závěr posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. 

Kuřecí směs v bramboráku pro odlehčení podáváme se zeleninovou oblohou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-bramborak.jpg Hlavní jídla

Domácí bramborák

Brambory nastrouháme nahrubo. Zalejeme teplým mlékem, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Placky by měly v sádle plavat…

bramborak-s-masovou-smesi.jpg Hlavní jídla

Bramboráky s masovou směsí

Připravíme si těsto na bramboráky. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky a rajčata na malé kousky. Vepřovou kýtu smícháme s bramborovým škrobem a vejcem a na troše rozehřátého oleje orestujeme.…

bramborove-rosti.jpg Hlavní jídla

Bramborové rösti [resty]

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s trochou soli, a jakmile brambory pustí vodu, zamícháme do nich bramborový škrob. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Bramborové rösti…

Tip na recept

Bazalkové pesto na těstoviny

Bazalkové pesto na těstoviny

Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se solí v rozdrtíme hmoždíři. Do mixéru vložíme lístky bazalky, rozdrcený česnek, nakrájené kešu ořechy, parmazán a polovinu olivového oleje. Pomalu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Kořenová zelenina v soli

Ostatní: Kořenová zelenina v soli

Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a promícháme se solí a prolisovaným česnekem. podle chuti můžeme k zelenině…

Cizrnový krém

Polévky: Cizrnový krém

Cizrnu den předem propláchneme a namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme a cizrnu vaříme ve vodě s…

Pomerančový sorbet s mátou

Dezerty: Pomerančový sorbet s mátou

Začněte tím, že si v hrnci svaříte vodu s cukrem a nasekanou mátou. Po asi deseti minutách odstavte a nechte…

Jednohubky s kaviárem

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky s kaviárem

Smetanový sýr vyšleháme s créme fraiche a změklým máslem, mírně osolíme, opepříme a dáme do lednice asi na 30…