Kuřecí směs v bramboráku
Ingredience
- kuřecí prsa: 200 g
- žampiony: 4 ks
- cibule: 1 ks
- paprika: 1 ks
- sójová omáčka: 1 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- petrželka
- sůl
- pepř
- olej
- Na bramboráky:
- větší brambory: 3 ks
- vejce: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- sůl
- pepř
- majoránka
- hladká mouka
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí směs v bramboráku – recept
Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno. Do velké mísy přidáme k bramborám sůl a necháme je pustit vodu. Tu slijeme a brambory ještě rukama vymačkáme, aby nám těsto na bramboráky zbytečně neřídlo. K osoleným bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, pepř a majoránku podle chuti, vše promícháme a přidáme ještě hladkou mouku – množství podle potřeby tak, aby těsto drželo pohromadě, ale nebylo příliš tuhé. Zatímco bude těsto odpočívat, připravíme si směs na plnění bramboráků.
Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, papriku zbavíme stopky a jadérek a nakrájíme na kostky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm osmahneme cibulku, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo. Do pánve dáme žampiony a počkáme, až pustí vodu. Přidáme papriku a společně orestujeme. Vrátíme maso, dochutíme prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou a vše spolu ještě krátce podusíme, aby se chutě propojily.
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm bramboráky z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk a plníme připravenou směsí. Na závěr posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí směs v bramboráku pro odlehčení podáváme se zeleninovou oblohou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.