Květáková pomazánka na způsob hummusu
Ingredience
- malý květák: 1 ks
- tahini pasta: 2 PL
- citrónová šťáva: 2 KL
- stroužky česneku: 1 ks
- olivový olej: 5 PL
- drcený kmín: 1 KL
- sůl
- pepř
- petrželka
- piniové oříšky
- sušené chilli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květáková pomazánka na způsob hummusu - recept
Květák rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Růžičky smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 190 °C asi 35 - 40 minut. Během pečení květák 2x promícháme.
Květák necháme vychladnout, přemístíme ho do mixéru, přidáme tahini, citrón, prolisovaný česnek, olivový olej, kmín, trochu soli, pepře a rozmixujeme.
Před podáváním se květáková pomazánka na způsob hummusu doplní o nasucho opražené piniové oříšky, čerstvou petrželku a podle chuti můžeme přidat i chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.