![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Květáková pomazánka na způsob hummusu](/img/clanky/865b6a07c7daffb7160dc55dff743300/kvetakova-pomazanka-na-zpusob-hummusu.jpg)
Květáková pomazánka na způsob hummusu
Ingredience
- malý květák: 1 ks
- tahini pasta: 2 PL
- citrónová šťáva: 2 KL
- stroužky česneku: 1 ks
- olivový olej: 5 PL
- drcený kmín: 1 KL
- sůl
- pepř
- petrželka
- piniové oříšky
- sušené chilli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květáková pomazánka na způsob hummusu - recept
Květák rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Růžičky smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 190 °C asi 35 - 40 minut. Během pečení květák 2x promícháme.
Květák necháme vychladnout, přemístíme ho do mixéru, přidáme tahini, citrón, prolisovaný česnek, olivový olej, kmín, trochu soli, pepře a rozmixujeme.
Před podáváním se květáková pomazánka na způsob hummusu doplní o nasucho opražené piniové oříšky, čerstvou petrželku a podle chuti můžeme přidat i chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.