Květáková rýže s krevetami
Ingredience
- květák: 1 ks
- krevety (mražené, čerstvé): 8 ks
- vejce: 1 ks
- česnek: 2 ks
- čerstvý zázvor: 3 cm
- mungo klíčky: 80 g
- chilli paprička: 1 ks
- limeta: 1 ks
- wok olej Lidl ( nebo kokosový olej): 2 PL
- sezamový olej: 1 KL
- rybí omáčka: 1 PL
- sójová omáčka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květáková rýže s krevetami
Růžičky květáku rozmixujeme na drobné kousky. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme nadrobno. Ve wok pánvi rozehřejeme olej (wok, kokosový), přidáme česnek a zázvor. Restujeme asi 1 minutu. Poté vyklepneme do pánve vejce a smažíme zhruba další minutu. Přidáme květák, nadrobno nasekanou chilli papričku a sezamový olej. Květák pozvolna smažíme asi 5 minut. Květákovou rýži dochutíme sójovou omáčkou a limetovou šťávou.
V druhé pánvi na lžíci oleje prudce osmažíme krevety, která zakápneme rybí omáčkou a limetovou šťávou.
Květákovou rýži s krevetami podáváme s kouskem limetky, případně chilli papričkou a čerstvým koriandrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.