![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Okurkové tzatziki](/img/clanky/9f07c860b203dfe4207feb478df76eb6/fotolia_86083052_xs.jpg)
Okurkové tzatziki
Ingredience
- salátová okurka {75} g
- citrónová šťáva {0,5} KL
- řecký jogurt {100} g
- olivový olej {1} KL
- kopr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Okurkové tzatziki – recept
Okurky omyjeme a očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Řecký jogurt si přendáme do středně velké mísy, přimícháme k němu citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek. Jakmile máme řecký jogurt takto ochucený, můžeme se pustit do přípravy okurků. Papírovými ubrousky z nastrouhané okurky vymačkáme co nejvíce vody. Jakmile jsou okurky osušené, přidáme je do jogurtu a promícháme. Můžeme posypat koprem.
Před servírováním okurkové tzatziki uložíme do lednice, kde je necháme nejméně hodinu vychladit.
Pokud nemáme k dispozici originální řecký jogurt, můžeme smícháním klasického bílého jogurtu s tvarohem. Poměr se odvíjí od toho, jak řídký bude samotný tvaroh – čím řidší, tím méně ho musíme ředit bílým jogurtem. Okurkové tzatziki se hodí jako příloha ke grilovaným masitým pokrmům jako je gyros.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.