Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Mandle v čokoládě Vánoční cukroví
01. 12. 2017 Přečteno: 6723x

Mandle v čokoládě

Ingredience
- +
  • mandle: 200 g
  • vanilkový cukr: 1 PL
  • kvalitní čokoláda: 160 - 200 g
  • máslo: 40 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Mandle v čokoládě - recept

Mandle nakrájíme podélně na plátky, můžeme použít už hotové mandlové plátky. Máme-li pouze mandle se slupkou, spaříme je ve vroucí vodě a jednoduše sloupneme. Mandlové plátky necháme společně s vanilkovým cukrem opražit na suché pánvi dozlatova. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které zamícháme máslo a přidáme mandle. Lžičkou tvoříme hrudky, které necháme ztuhnout na pečicím papíru nebo potravinové folii. 

Mandle v čokoládě vkládáme do papírových košíčků a uchováváme v chladu a suchu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Hradecká pomazánka

Hradecká pomazánka

Šunku, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s tvarohem, majonézou a hořčicí. Osolíme a opepříme dle chuti.  Hradecká pomazánka se podává vychlazená na čerstvém pečivu. 

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Předkrmy a chuťovky: Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se…

Candát na másle

Hlavní jídla: Candát na másle

Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta…

Pljeskavica

Hlavní jídla: Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a…

Polévka z pečeného květáku

Polévky: Polévka z pečeného květáku

Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém…