Romadurová pomazánka
Ingredience
- sýr Romadur: 1 ks
- máslo: 50 g
- smetanový sýr: 1 PL
- šalotka: 1 ks
- pažitka: 1 PL
- petrželka: 1 PL
- špetka mletého chilli
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Romadurová pomazánka - recept
Romadur a máslo necháme v pokojové teplotě asi 20 minut a společně se sýrem rozmačkáme vidličkou až na hladký krém. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, pažitku, petrželku, chilli, podle chuti osolíme a opepříme.
Romadurová pomazánka chutná nejlépe uleželá z ledničky druhý den. Ozvláštnit ji můžeme např. přidáním trochy světlého piva, česneku, dijonské hořčice nebo oblíbených bylinek.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.