Salámová pomazánka
Ingredience
- měkký salám: 200 g
- jarní cibulka: 2 ks
- menší sterilované okurky: 2 ks
- máslo: 2 PL
- majonéza: 2 PL
- plnotučná hořčice: 1 KL
- pikantní kečup: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Salámová pomazánka - recept
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Smícháme máslo, majonézu, hořčici, kečup, nastrouhaný salám a okurky, nadrobno nakrájenou cibulku, podle chuti osolíme a opepříme.
Majonézu si můžeme připravit vlastní.
Salámová pomazánka se nechá alespoň 1 hodinu odležet v lednici a poté se maže na čerstvé pečivo, opečenou bagetku nebo slané krekry.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.