Domácí majonéza
Ingredience
- žloutky: 2 ks
- sůl: 1 KL
- dijonská hořčice: 1 KL
- olivový olej: 80 ml
- slunečnicový olej: 200 ml
- citrónová šťáva: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí majonéza – recept
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, aby se nám majonéza nesrazila. V misce vyšleháme žloutky s hořčicí, posolíme, opepříme a zašleháme citrónovou šťávu. Dohromady smícháme oleje a po kapkách je zašleháváme do směsi. Až začne směs houstnout, olej můžeme přilévat po pramínku. Jakmile se olej ve směsi vstřebá, majonézu dochutíme a dáme vychladnout do lednice.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.