![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Bulky na hamburger](/img/clanky/77d8c27a26217a3c21a1257ec410f5db/bulky-na-hamburger.jpg)
Bulky na hamburger
Ingredience
- Na kvásek:
- vlažné mléko: 125 ml
- cukr moučka: 20 g
- čerstvé droždí: 20 g
- Těsto na 6 bulek:
- hladká mouka: 250 g
- slunečnicový olej: 80 ml
- žloutek: 1 ks
- vejce: 1 ks
- cibule: 1 ks
- sůl
- sezam
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulky na hamburger – recept
Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibulku.
Mouku prosejeme, smícháme se žloutkem, vejcem a olejem. Přidáme restovanou cibulku, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu kynout v troubě na 50 °C.
Poté těsto znovu propracujeme a rozdělíme jej na šest stejně velkých kousků, ze kterých tvarujeme bulky. Položíme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Necháme ještě chvilku nakynout a poté bulky na hamburger pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Hotové bulky na hamburger by měly mít zlatavou barvu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.