Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Plněné papriky Předkrmy a chuťovky
09. 09. 2020 Přečteno: 2800x

Plněné papriky

Ingredience
- +
  • červená paprika: 2 ks
  • hovězí mleté maso: 100 g
  • rýže: 2 PL
  • hovězí vývar: 50 ml
  • malá cibule: 1 ks
  • mletá paprika
  • olivový olej
  • sůl 
  • pepř
  • zakysaná smetana

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Plněné papriky - recept

Papriky očistíme, odkrojíme vršek a vydlabeme. Rýži propláchneme a dusíme v hovězím vývaru do měkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. 

Do masa přimícháme dušenou rýži. Naplníme papriky, zakápneme je olivovým olejem a vložíme papriky do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 15 minut

Plněné papriky podáváme se zakysanou smetanou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

ajvar-z-pecenych-paprik.jpg Předkrmy a chuťovky

Ajvar z pečených paprik

Papriky a lilek dáme na plech vyložený pečicím papírem a opečeme při teplotě 190 °C, až se bude slupka paprik barvit dotmava. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak je snadno…

polevka-z-pecenych-paprik.jpg Předkrmy a chuťovky

Polévka z pečených paprik

Omyté a osušené papriky dáme na plech vyložený pečicím papírem do trouby rozehřáté na 250 °C, až se na povrchu objeví černé skvrny. Ještě horké papriky dáme asi na 10 minut do mikrotenového sáčku zapařit.…

Tip na recept

Créme brulée

Créme brulée

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vytáhneme vanilkový lusk a vmícháme smetanu do utřených žloutků. Musíme dbát na to, aby…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Domácí melounová limonáda

Nápoje: Domácí melounová limonáda

Mátu nebo meduňku zalijeme vodou (na 1 porci 250 - 300 ml) a necháme odstát asi 30 minut. Meloun zbavíme slupky a…

Syrniki

Dezerty: Syrniki

Smícháme tvaroh, oba cukry, špetku soli, vejce a citrónovou kůru. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke…

Lilkové cannelloni

Hlavní jídla: Lilkové cannelloni

Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která…

Bílá houbová polévka

Polévky: Bílá houbová polévka

Houby a brambory nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na troše oleje rozpustit…