Jablečná buchta na plech
Ingredience
- jablka: 500 g
- mouka hladká: 500 g
- cukr krupice: 400 g
- mléko polotučné: 200 ml
- olej slunečnicový: 200 ml
- vejce: 3 ks
- jedlá soda: 2 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jablečná buchta na plech – recept
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a jedlou sodu (pokud nemáme, můžeme ji nahradit práškem do pečiva – množství přizpůsobíme množství mouky, běžně jeden 12g sáček na 500 g hladké mouky) a vše důkladně promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj přelijeme. Stěrkou těsto vyrovnáme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut. Nejméně 20 minut troubu neotvíráme! Po půl hodině špejlí nebo párátkem zkontrolujeme, zda je buchta upečená.
V receptu můžeme použít méně cukru, záleží na tom, jak jsou jablka sladká. Jablečná buchta na plech bude ještě lepší, pokud ji polijeme čokoládovou polevou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.