Perník z cukety
Ingredience
- cuketa: 300 g
- hladká mouka: 350 g
- cukr krupice: 150 g
- vejce: 3 ks
- olej: 200 ml
- kypřící prášek do perníku: 1 ks
- vanilkový cukr: 1 ks
- kakao: 2 PL
- skořice: 1 KL
- čokoládová poleva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Perník z cukety – recept
Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k cuketě přidáme vejce s cukrem, olej a postupně vmícháme sypkou směs. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Perník z cukety pečeme asi 30 minut. Špejlí zkontrolujeme, zda je upečený a nelepí se na ni. Perník necháme vychladnout, polijeme čokoládovou polevou a tu necháme ztuhnout.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.