![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kynuté knedlíky z domácí pekárny](/img/clanky/10003f369cd934658d01deac8711b50d/kynute-knedliky-z-domaci-pekarny.jpg)
Kynuté knedlíky z domácí pekárny
Ingredience
- Na 4 porce:
- mouka polohrubá: 500 g
- mléko: 250 ml
- vejce: 1 ks
- čerstvé droždí: 20 g
- sůl: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kynuté knedlíky z domácí pekárny – recept
Čerstvé droždí dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmícháme. Směs nalejeme do domácí pekárny, přidáme vejce, lžičku soli a mouku. Pekárnu zavřeme a zvolíme program na těsto podle návodu (obvykle trvá hodinu a čtvrt až hodinu a půl). Pekárna vše zamíchá a nechá vykynout.
Hotové těsto vyndáme z pekárny na vál posypaný polohrubou moukou a rozdělíme ho na 2 až 3 díly (podle toho, jak velký máme hrnec, aby se tam knedlíky vešly) a vytvoříme z nich šišky knedlíku. Dáme vařit vodu do hrnce a mezitím necháme knedlíky ještě 10 minut odpočinout.
Do vroucí vody vložíme knedlíky. Vaříme je 10 minut, poté je ve vodě otočíme a vaříme dalších 10 minut. Knedlíky vytáhneme z vody a na několika místech propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.
Kynuté knedlíky z domácí pekárny krájíme nejlépe nití, ale můžeme samozřejmě i nožem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.