Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kynuté knedlíky z domácí pekárny Přílohy
16. 05. 2018 Přečteno: 4227x

Kynuté knedlíky z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • Na 4 porce:
  • mouka polohrubá: 500 g
  • mléko: 250 ml
  • vejce: 1 ks
  • čerstvé droždí: 20 g
  • sůl: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kynuté knedlíky z domácí pekárny – recept

Čerstvé droždí dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmícháme. Směs nalejeme do domácí pekárny, přidáme vejce, lžičku soli a mouku. Pekárnu zavřeme a zvolíme program na těsto podle návodu (obvykle trvá hodinu a čtvrt až hodinu a půl). Pekárna vše zamíchá a nechá vykynout.

Hotové těsto vyndáme z pekárny na vál posypaný polohrubou moukou a rozdělíme ho na 2 až 3 díly (podle toho, jak velký máme hrnec, aby se tam knedlíky vešly) a vytvoříme z nich šišky knedlíku. Dáme vařit vodu do hrnce a mezitím necháme knedlíky ještě 10 minut odpočinout.

Do vroucí vody vložíme knedlíky. Vaříme je 10 minut, poté je ve vodě otočíme a vaříme dalších 10 minut. Knedlíky vytáhneme z vody a na několika místech propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.

Kynuté knedlíky z domácí pekárny krájíme nejlépe nití, ale můžeme samozřejmě i nožem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veka-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Veka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu rozdrobíme droždí, do druhého dáme cukr, do třetího sůl. Tyto ingredience zahrneme moukou a zapneme…

Tip na recept

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a necháme vařit. Hrušky rozvaříme na kaši, kterou ještě rozmixujeme. Do hruškové kaše přidáme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Lososová pomazánka s tvarohem

Předkrmy a chuťovky: Lososová pomazánka s tvarohem

Lososa vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru jej rozmixujeme tak, aby nám vznikla pasta. V míse…

Přepuštěné máslo ghí

Ostatní: Přepuštěné máslo ghí

Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně…

Fazolová polévka z konzervy

Polévky: Fazolová polévka z konzervy

Cibuli nakrájíme nadrobno, stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a celer restujeme…

Čočková polévka s párkem

Polévky: Čočková polévka s párkem

Čočku den předem namočíme do studené vody a vodu slijeme. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, brambory a mrkev…