Kynuté knedlíky z domácí pekárny
Ingredience
- Na 4 porce:
- mouka polohrubá: 500 g
- mléko: 250 ml
- vejce: 1 ks
- čerstvé droždí: 20 g
- sůl: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kynuté knedlíky z domácí pekárny – recept
Čerstvé droždí dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmícháme. Směs nalejeme do domácí pekárny, přidáme vejce, lžičku soli a mouku. Pekárnu zavřeme a zvolíme program na těsto podle návodu (obvykle trvá hodinu a čtvrt až hodinu a půl). Pekárna vše zamíchá a nechá vykynout.
Hotové těsto vyndáme z pekárny na vál posypaný polohrubou moukou a rozdělíme ho na 2 až 3 díly (podle toho, jak velký máme hrnec, aby se tam knedlíky vešly) a vytvoříme z nich šišky knedlíku. Dáme vařit vodu do hrnce a mezitím necháme knedlíky ještě 10 minut odpočinout.
Do vroucí vody vložíme knedlíky. Vaříme je 10 minut, poté je ve vodě otočíme a vaříme dalších 10 minut. Knedlíky vytáhneme z vody a na několika místech propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.
Kynuté knedlíky z domácí pekárny krájíme nejlépe nití, ale můžeme samozřejmě i nožem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.