Žampionová krémová polévka
Ingredience
- žampiony: 150 g
- menší brambory: 1 ks
- cibule: 1 ks
- houbový nebo zeleninový vývar: 400 ml
- smetana ke šlehání: 100 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 PL
- čerstvý tymián: 1 KL
- čerstvý kopr: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Žampionová krémová polévka - recept
Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo širší plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky, vývar ohřejeme. Na troše oleje rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibuli. Přidáme žampiony a orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme brambory, tymián, špetku soli a pepře a vaříme asi 20 minut doměkka.
Rozmixujeme, zjemníme smetanou, přidáme kopr a krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Žampionová krémová polévka se může podávat s krutony z bílého pečiva.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.