Cuketové karbanátky
Ingredience
- mladé cukety: 3 ks
- vejce: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- majoránka: 1 KL
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cuketové karbanátky – recept
Cuketu omyjeme a osušíme, slupku oloupeme jen v případě, že jsou na ní kazy nebo použijeme starší cuketu. Cuketu nastrouháme, osolíme a necháme v cedníku vykapat asi 30 minut. Asi v polovině cuketu rukama vymačkáme a postup opakujeme. Česnek prolisujeme a přidáme s vejcem, pepřem a majoránkou k nastrouhané a vymačkané cuketě. Podle potřeby přidáme strouhanku, ale jen tolik, aby směs držela pohromadě. Necháme 10 minut odstát, aby strouhanka nasákla všechnu zbylou vodu. Z připravené směsi tvoříme menší placičky, které jen zlehka obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
Cuketové karbanátky podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. Alternativou je smíchat 1:1 cuketu s bramborami nebo do karbanátků přidat strouhaný sýr.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.