Těstovinový salát s tuňákem a avokádovou majonézou
Ingredience
- vejce: 2 ks
- těstoviny: 150 g
- avokádo: 1 ks
- bílý jogurt : 2 PL
- mražený hrášek: 60 g
- tuňák v konzervě: 100 g
- červená cibule: 1 ks
- olivový olej
- citronová šťáva
- mletá paprika
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstovinový salát s tuňákem a avokádovou majonézou - recept
Těstoviny uvaříme podle návodu al dente. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme. Mezitím si rozpůlíme avokádo a vydlabeme dužinu. Avokádovou rozmixujeme dohladka s bílým jogurtem, lžící olivového oleje a kapkou citronové šťávy. Avokádovou majonézu dochutíme solí a pepřem.
Povolený hrášek, smícháme s nakrájenou červenou cibulí, přidáme uvařené těstoviny, tuňáka z konzervy a avokádovou majonézu. Důkladně promícháme, případně dosolíme a zakápneme citronovou šťávou.
Těstovinový salát s tuňákem a avokádovou majonézou podáváme s nakrájenými vejci a posypeme mletou paprikou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.