Chilli omáčka sriracha
Ingredience
- chilli papričky: 150 g
- stroužky česneku: 1 - 2 ks
- jablečný ocet: 30 ml
- třtinový cukr: 1 PL
- sůl: 0.5 KL
- převařená voda: 1 - 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chilli omáčka sriracha - recept
Omyté a osušené chilli papričky zbavíme stopek a nakrájíme i se semínky na menší kousky. Všechny ingredience kromě jablečného octa rozmixujeme nahrubo a podle potřeby zředíme převařenou vodou. Směsí naplníme čisté sklenice, přikryjeme potravinovou folií a necháme asi 5 dní na teplém, tmavém místě. Každý den chilli omáčku promícháme.
Chilli omáčka sriracha začne po několika dnech kvasit a začnou se v ní tvořit bublinky. Přidáme do ní jablečný ocet a rozmixujeme dohladka. Omáčkou naplníme čisté sklenice a skladujeme v lednici, kde nám vydrží několik měsíců.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.