Tuňákový salát s vajíčkem a olivami
Ingredience
- tuňák v oleji: 100 g
- vejce: 2 ks
- černé olivy bez pecky: 10 ks
- ledový salát: 1 ks
- cherry rajčata: 6 ks
- červená cibule
- jarní cibulka: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 PL
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tuňákový salát s vajíčkem a olivami - recept
Tuňáka scedíme, vajíčka uvaříme natvrdo, rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na velmi tenká kolečka, jarní cibulku nadrobno. Salát namočíme asi na 10 minut do studené vody smíchané s citrónovou šťávou a necháme okapat.
Talíř vysteleme salátem a navrstvíme na něj všechny ingredience, nakonec přijde nakrájené vajíčko, které osolíme a opepříme. Vše zakápneme olivovým olejem.
Tuňákový salát s vajíčkem a olivami můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.