Cantuccini
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- cukr krupice: 220 g
- loupané mandle: 125 g
- neloupané mandle: 125 g
- lískové ořechy: 125 g
- prášek do pečiva: 0.5 ks
- kůra z citrónu: 1 ks
- vejce: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cantuccini - recept
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme celé ořechy, nastrouhanou kůru z citrónu a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rukama vypracujeme těsto, ze kterého uděláme dva válečky. Ty dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 180 °C asi 20 - 25 minut dozlatova. Ještě teplé cantucciny nakrájíme na plátky.
Cantucciny namáčíme do dezertního vína. V suchu a chladu vydrží i měsíc.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.