Tuňákový salát s těstovinami
Ingredience
- tuňák ve vlastní šťávě: 160 g
- těstoviny (dle vlastního výběru): 200 g
- vejce: 2 ks
- rucola: 1 hrst
- salát polníček: 1 hrst
- cherry rajčata: 4 ks
- paprika : 1 ks
- okurek: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- zakysaná smetana: 100 g
- citronová šťáva
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tuňákový salát s těstovinami - recept
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Vejce uvaříme natvrdo. Pokud chceme, aby byl tuňákový salát bohatší na bílkoviny, můžeme použít luštěninové těstoviny. Zeleninu umyjeme. Papriku, okurek a rajčata nakrájíme na menší kousky a červenou cibuli na tenké plátky. Uvařené těstoviny zakápneme lžící olivového oleje a smícháme se zeleninou. Přidáme tuňáka, zakysanou smetanu, sůl, pepř a kapku citronové šťávy. Tuňakový salát s těstovinami důkladně promícháme. Nakonec přidáme nakrájené vejce, čerstvou bazalku a podle chuti sůl.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.