Zelňačka
Ingredience
- kysané zelí: 250 g
- brambory: 1 ks
- máslo: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- cibule: 1 ks
- mléko: 100 ml
- papriková klobása: 1 ks
- zakysaná smetana: 2 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zelňačka - recept
Kysané zelí scedíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby bylo ponořené a vaříme doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do jiného hrnce. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou vmícháme k zelí a společně povaříme asi 10 minut. Ke směsi přidáme vařené brambory, opečenou klobásku, nakrájenou cibuli a spolu s mlékem vše povaříme.
Před podáváním do každé porce zamícháme lžičku zakysané smetany a dochutíme solí a pepřem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.