Zadělávané dršťky
Ingredience
- předvařené dršťky: 400 g
- vařené uzené maso: 80 g
- hovězí vývar: 350 ml
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- sádlo: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- máslo: 1 KL
- špetka citrónové kůry
- špetka muškátového oříšku
- špetka mletého zázvoru
- čerstvá majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zadělávané dršťky - recept
Předvařené dršťky nakrájíme na tenké nudličky, asi 6 cm dlouhé. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. Jakmile mouka začne pěnit, přilijeme horký vývar a důkladně rozmícháme. Necháme 20 minut provařit. Přidáme dršťky, prolisovaný česnek a všechno koření a vaříme při mírné teplotě 30 minut. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso, majoránku a necháme už pouze společně prohřát. Nakonec zamícháme trochu másla na zjemnění.
Zadělávané dršťky se podávají s opékanými bramborami nebo knedlíkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.