![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Eintopf](/img/clanky/6661adb1af0b485b349d571f99040ab2/eintopf.jpg)
Eintopf
Ingredience
- přední hovězí: 150 g
- vepřová plec: 150 g
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- brambory: 1 ks
- čerstvé zelí: 80 g
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 800 ml
- máslo: 1 PL
- majoránka: 1 KL
- petrželová nať: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Eintopf - recept
Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, brambory na kostky stejně velké jako maso, cibuli na kostičky a zelí na proužky. Maso a nakrájenou zeleninu dáme ve vrstvách do většího hrnce, každou vrstvu osolíme a opepříme. Na poslední vrstvu dáme pár plátků másla. Zalijeme studeným vývarem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké. Ke konci vaření přimícháme majoránku a nadrobno nasekanou petrželku.
Německý Eintopf může mít mnoho podob a chutí. Kombinovat se mohou např. luštěniny, různá zelenina i různé druhy masa a bylinek.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.