Eintopf
Ingredience
- přední hovězí: 150 g
- vepřová plec: 150 g
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- brambory: 1 ks
- čerstvé zelí: 80 g
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 800 ml
- máslo: 1 PL
- majoránka: 1 KL
- petrželová nať: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Eintopf - recept
Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, brambory na kostky stejně velké jako maso, cibuli na kostičky a zelí na proužky. Maso a nakrájenou zeleninu dáme ve vrstvách do většího hrnce, každou vrstvu osolíme a opepříme. Na poslední vrstvu dáme pár plátků másla. Zalijeme studeným vývarem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké. Ke konci vaření přimícháme majoránku a nadrobno nasekanou petrželku.
Německý Eintopf může mít mnoho podob a chutí. Kombinovat se mohou např. luštěniny, různá zelenina i různé druhy masa a bylinek.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.