Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka minestrone Polévky
27. 10. 2017 Přečteno: 2963x

Polévka minestrone

Ingredience
- +
  • bílé fazole: 150 g
  • menší brambory: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • řapíkatý celer: 1 ks
  • rajčata: 2 ks
  • hrášek: 2 PL
  • bylinky (petržel, libeček,...)
  • olivový panenský olej
  • sůl
  • pepř
  • parmazán

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Polévka minestrone – recept

Fazole necháme namočené ve studené vodě přes noc a další den je ve stejné vodě povaříme 20 minut. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Po chvíli přidáme i oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Promícháme a přihodíme spařená a oloupaná rajčata. Vše zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme prolisovaný česnek, fazole, hrášek a přivedeme k varu. Přidáme trochu soli a pepře a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené bylinky.

Polévka minestrone se servíruje s kapkou olivového oleje a s nastrouhaným parmazánem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Saganaki

Předkrmy a chuťovky: Saganaki

Sýr Feta několikrát z obou stran namočíme do ouza a necháme marinovat asi 10 minut. Strouhanku smícháme s…

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…

Polévka z pečených rajčat

Polévky: Polévka z pečených rajčat

Do pekáče dáme na polovině másla upéct rajčata. Jakmile rajčata změknou, oloupeme je. V hrnci na zbytku másla…

Pečená zelenina jako příloha

Přílohy: Pečená zelenina jako příloha

Mrkev a petržel překrojíme napůl, brambory, cibuli a červenou řepu nakrájíme na klínky, chilli a pažitku nadrobno.…