Kuřecí paštika s brusinkami
Ingredience
- kuřecí játra: 300 g
- stroužek česneku: 2 ks
- cibule: 1 ks
- brandy: 50 ml
- máslo: 125 g
- snítka tymiánu: 1 ks
- smetana na šlehání: 70 ml
- brusinky
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí paštika s brusinkama - recept
Kuřecí játra pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku. Poté přidáme játra, nasekaný česnek a tymián. Osolíme a opepříme. Játra orestujeme a zalejeme brandy. Připravenou směs rozmixujeme do hladka. Přidáme máslo a smetanu. Dosolíme dle chuti. Paštika rozdělíme do skleniček. Nahoru naneseme brusinky.
Kuřecí paštiku s brusinkami podáváme s opečenou bagetkou. Pokud chceme, aby paštika déle vydržela, polejeme ji přepuštěným máslem nebo zavaříme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.