![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Dýňová buchta](/img/clanky/65614b69dc257eb37428694c81e2b0dd/dynova-buchta.jpg)
Dýňová buchta
Ingredience
- dýně hokkaidó: 600 g
- polohrubá mouka: 250 g
- cukr moučka: 150 g
- mléko: 170 ml
- olej: 100 ml
- vejce: 1 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- špetka skořice
- kandované ovoce
- dýňová semínka
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňová buchta – recept
Dýni zbavíme semínek, nastrouháme a smícháme s cukrem, mlékem, rozšlehaným vajíčkem, olejem a trochou skořice. Po částech přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše pečlivě promícháme nebo použijeme kuchyňského robota. Nakonec do těsta přimícháme kandované ovoce a dýňová semínka.
Vzniklou hmotu rozprostřeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
Dýňová buchta je hotová ve chvíli, kdy se těsto nelepí na špejli. To trvá přibližně 35 - 45 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem přes sítko.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.