Dýňová buchta
Ingredience
- dýně hokkaidó: 600 g
- polohrubá mouka: 250 g
- cukr moučka: 150 g
- mléko: 170 ml
- olej: 100 ml
- vejce: 1 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- špetka skořice
- kandované ovoce
- dýňová semínka
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňová buchta – recept
Dýni zbavíme semínek, nastrouháme a smícháme s cukrem, mlékem, rozšlehaným vajíčkem, olejem a trochou skořice. Po částech přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše pečlivě promícháme nebo použijeme kuchyňského robota. Nakonec do těsta přimícháme kandované ovoce a dýňová semínka.
Vzniklou hmotu rozprostřeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
Dýňová buchta je hotová ve chvíli, kdy se těsto nelepí na špejli. To trvá přibližně 35 - 45 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem přes sítko.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.