![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Dýňová marmeláda](/img/clanky/27d0ebc75fb9666d60fe3a542b46fd86/dynova-marmelada.jpg)
Dýňová marmeláda
Ingredience
- dýně hokaido: 1.2 kg
- pomeranče: 2 ks
- citróny: 1 ks
- želírovací cukr: 500 g
- sušený zázvor: 1 KL
- voda: 500 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňová marmeláda – recept
Pomeranče, citróny i dýni důkladně omyjeme, očistíme, vyjmeme semínka a pecičky a nakrájíme na kousky. Vše dáme vařit do vody společně se zázvorem asi na 45 minut.
Důkladně vše rozmixujeme, přidáme želírovací cukr a znovu vaříme cca 20 minut. Marmeládou naplníme sklenice, pořádně je uzavřeme a dnem vzhůru je necháme vychladnou.
Dýňová marmeláda se skladuje v suchu a chladu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.