Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chalva Dezerty
22. 04. 2016 Přečteno: 1564x

Chalva

Ingredience
- +
  • sezamová semínka: 120 g
  • med: 90 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Chalva – postup přípravy

Chalva je tradiční orientální sladkost, vyrobit ji je ale velmi snadné. Nejprve si sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Pozor, abychom je nespálily. Měla by být pouze trochu hnědší. Po opražení je dáme na talířek vychladnout a připravíme si med. Rozehřejeme ho, aby se nám s ním lépe pracovalo. Až budou semínka vychladlá, nasypeme je do medu a celé to promícháme. Vznikne nám hodně hustá směs. Tu nandáme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme, aby byla všude stejně velká vrstva. Takto dáme do lednice přibližně na hodinku, aby nám směs zatuhla. Nakonec stačí jenom nakrájen na obdélníčky a můžeme jíst.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

medovnik.jpg Dezerty

Medovník

Mouku smícháme s jedlou sodou a prosejeme přes sítko. Všechny ostatní ingredience smícháme a metličkou vyšleháme nad párou asi 5 minut. Smícháme s moukou a necháme přikryté utěrkou 10 minut odpočinout. Těsto…

fotolia_97138272_xs.jpg Dezerty

Turecký med

Ve vodní lázni necháme rozehřát med. Do další misky dáme cukr s bílky a ušleháme sníh. Do bílků s cukrem opravdu pomalu a za stálého míchání přiléváme rozpuštěný med. Do směsi přimícháme nasekané ořechy a…

medove-trubicky.jpg Dezerty

Medové trubičky

Prosátou hladkou mouku smícháme s jedlou sodou, moučkovým cukrem, vejcem a žloutkem a zapracujeme med. Vytvoříme hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Těsto vyválíme na tenký plát (2…

medove-pernicky_1.jpg Dezerty

Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet. Těsto rozválíme na asi 2 mm a pomocí vykrajovátek tvoříme…

Tip na recept

Chřestový koláč

chřestový koláč

Začněte tím, že si vypracujete těsto. Do mísy tedy vsypte prosátou hladkou mouku, přidejte měkké máslo, trochu mléka, čtvrt až polovinu vejce (pro 2 porce) a také špetku soli i cukru. Všechny suroviny řádně…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Játrová omáčka

Přílohy: Játrová omáčka

Játra očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli necháme…

Frittata

Předkrmy a chuťovky: Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu,…

Pečená dýně Hokkaido

Přílohy: Pečená dýně Hokkaido

Dýni Hokkaido zbavenou semínek nakrájíme na stejné kousky a ty vyskládáme na pečicí papír. Posolíme hrubozrnnou…