Chalva
Ingredience
- sezamová semínka: 120 g
- med: 90 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chalva – postup přípravy
Chalva je tradiční orientální sladkost, vyrobit ji je ale velmi snadné. Nejprve si sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Pozor, abychom je nespálily. Měla by být pouze trochu hnědší. Po opražení je dáme na talířek vychladnout a připravíme si med. Rozehřejeme ho, aby se nám s ním lépe pracovalo. Až budou semínka vychladlá, nasypeme je do medu a celé to promícháme. Vznikne nám hodně hustá směs. Tu nandáme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme, aby byla všude stejně velká vrstva. Takto dáme do lednice přibližně na hodinku, aby nám směs zatuhla. Nakonec stačí jenom nakrájen na obdélníčky a můžeme jíst.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.