![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Medovník](/img/clanky/f841bd491d9243e27c30f4e227afa790/medovnik.jpg)
Medovník
Ingredience
- Na těsto:
- hladká mouka: 450 g
- moučkový cukr: 180 g
- máslo: 180 g
- tekutý med: 6 PL
- smetana ke šlehání: 4 PL
- vejce: 1 ks
- kakao: 1 KL
- jedlá soda: 1.5 KL
- Na krém:
- karamelové Salko: 1 plechovka
- máslo: 250 g
- Na sirup:
- cukr krystal: 2 PL
- voda: 150 ml
- rum: 50 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Medovník - recept
Mouku smícháme s jedlou sodou a prosejeme přes sítko. Všechny ostatní ingredience smícháme a metličkou vyšleháme nad párou asi 5 minut. Smícháme s moukou a necháme přikryté utěrkou 10 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na 5 - 6 dílů, každý postupně vyválíme, vykrojíme pomocí talíře nebo menší dortové formy kolo a upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 170 °C asi 7 - 9 minut dozlatova. Upečené placky necháme vychladnout. Zbytek odkrojeného těsta nevyhazujeme.
Krém: Změklé máslo vyšleháme s karamelovým Salkem na hladký krém.
Sirup: Cukr, vodu a rum rozmícháme a sirupem potíráme jednotlivé placky při spojování medovníku.
První placku potřeme sirupem, krémem, přilepíme druhou placku, kterou potřeme sirupem z obou stran. Takto postupujeme do vyčerpání placek. Krémem nakonec potřeme medovník po celé ploše a posypeme ho drobenkou vytvořenou ze zbylého těsta. Drobenku také můžeme smíchat s namletými vlašskými ořechy.
Medovník necháme odpočinout v lednici do druhého dne.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.