Mini Pavlova
Ingredience
- vaječné bílky: 4 ks
- cukr: 230 g
- škrob: 1 PL
- mascarpone: 100 g
- smetana ke šlehání: 200 g
- levandulový sirup: 1 PL
- čerstvé ovoce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mini Pavlova - recept
Z bílků ušleháme tvrdý sníh a poté postupně zašleháváme cukr a nakonec škrob. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka. Korpusy vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a sušíme je zhruba 1 hodinu a poté je necháme v troubě.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu vyšleháme a zamícháme do ní mascarpone s levandulovým sirupem. Krém můžeme nechat vychladit. Krém naneseme na bílkové korpusy. Ozdobíme oblíbeným ovocem a dáme ztuhnout do lednice.
Mini Pavlova je sice hodně sladký, ale lehký dezert.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.