Brynzová pomazánka s opečenou cibulí
Ingredience
- brynza: 100 g
- žervé: 100 g
- cibule: 1 ks
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- petrželka: 1 KL
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Brynzová pomazánka - recept
Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu nadrobno. Na pánvi s trochou oleje necháme rozpustit polovinu másla, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, necháme vychladnout a stejně tak orestujeme na druhé polovině másla i kolečka cibule.
Brynzu smícháme s žervé, podle chuti opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou petrželku. Brynzová pomazánka se nemusí solit, protože sýr je slaný dost.
Brynzová pomazánka se nejlépe hodí na čerstvý chléb nebo opečenou bagetku, před podáváním ji ozdobíme kolečky cibule.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.