Rychlé boloňské špagety
Ingredience
- mleté hovězí maso: 300 g
- špagety: 250 g
- mrkev: 1 ks
- konzervovaná rajčata: 200 g
- malá cibule: 1 ks
- chilli paprička: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- bazalka (čerstvá, sušená)
- třtinový cukr: 1 PL
- sůl
- pepř
- bobkový list: 2 ks
- parmazán
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
T
ěstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Cibuli očistíme a orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme kvalitní mleté hovězí maso a asi 5 minut dusíme. Mezitím si očistíme a nastrouháme mrkev, kterou přidáme k masu. Podlejeme trochou vody, přidáme rajčata, bobkový list a chilli papričku. Necháme probublávat dalších 10 minut, aby se chutě spojily. Poté chilli a bobkový list vytáhneme. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a třtinovým cukrem.Rychlé boloňské špagety podáváme s čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.