Boloňské špagety s mletým masem
Ingredience
- špagety: 250 g
- mleté maso: 200 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- celer
- rajče: 1 ks
- červené víno: 60 ml
- sůl
- pepř
- směs sušených italských bylinek
- olej
- parmazán
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Boloňské špagety s mletým masem – recept
Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a mleté maso a smažíme dozlatova. K masu přidáme očištěnou a na malé kousky nakrájenou zeleninu, vše podlijeme vínem a trochou vody a pozvolna dusíme asi 20 minut. Masovou směs osolíme, opepříme a ochutíme italskými bylinkami. Zatímco se směs dusí, uvaříme špagety. Vše smícháme dohromady.
Boloňské špagety s mletým masem můžeme na talíři zasypat nastrouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.