Lehká rajská omáčka bez mouky
Ingredience
- Hovězí mleté maso : 250 g
- Kuřecí vývar se zeleninou: 400 ml
- Pasírovaná rajčata : 350 g
- Máslo (ghí): 1 PL
- Cibule: 1 ks
- Mrkev: 1 ks
- Petržel : 1 ks
- Vejce: 1 ks
- Strouhanka: 1 PL
- Chilli paprička (malá): 1 ks
- Přírodní třtinový cukr: 1 PL
- Bobkový list
- Nové koření
- Sůl
- Pepř
- Těstoviny: 250 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lehká rajská omáčka bez mouky - recepty
Před přípravou omáčky si uvaříme kuřecí vývar se zeleninou. K jeho přípravě použijeme hodně zeleniny, zejména mrkve, aby měl vývar sladší chuť.
Hovězí mleté maso promícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci strouhanky a vytvoříme masové kuličky.
Cibuli, mrkev a petržel očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev s petrželí najemno nastrouháme. V hrnci rozpustíme ghí, zlehka osmažíme cibulku. Přidáme nastrouhanou zeleninu a chvíli podusíme. Poté zalejeme scezeným čistým vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme pasírovaná rajčata a omáčku důkladně rozmixujeme. Do hrnce přihodíme pár kuliček nového koření, chilli papričku a bobkový list. Přivedeme k varu a vložíme do omáčky masové kuličky. Necháme omáčku asi 20 minut probublávat.
Mezitím si připravíme libovolné těstoviny dle návodu al dente. K rajské omáčce můžeme podávat také houskový nebo celozrnný knedlík.
Před dokončením z rajské omáčky odstraníme bobkový list a nové koření. Přidáme třtinový cukr a sůl dle chuti.
Lehká rajská omáčka bez mouky je skvělá jako odlehčená varianta oblíbené české klasiky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.