Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený lilek s granátovým jablkem Předkrmy a chuťovky
13. 05. 2019 Přečteno: 1434x

Pečený lilek s granátovým jablkem

Ingredience
- +
  • střední lilek: 1 ks
  • granátové jablko: 1 ks
  • zakysaná smetana: 100 g
  • stroužky česneku: 1 ks
  • řeřicha: 2 PL
  • sůl
  • mletý barevný pepř
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pečený lilek s granátovým jablkem - recept

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, který potřeme olivovým olejem. Tím zakápneme i horní stranu lilků. Osolíme, opepříme a pečeme asi 25 minut při teplotě 200 °C

Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a trochou soli a potřeme jí hotové lilky. Chuť skvěle doplní zrníčka granátového jablka a čerstvá řeřicha. 

Pečený lilek s granátovým jablkem podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenou bagetkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Krémová cizrnová polévka

Polévky: Krémová cizrnová polévka

Cizrnu namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. V hrnci na troše oleje necháme…

Pohanková polévka

Polévky: Pohanková polévka

Mrkev, petržel, celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce dáme zeleninu, pohanku a…