Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený lilek s granátovým jablkem Předkrmy a chuťovky
13. 05. 2019 Přečteno: 1413x

Pečený lilek s granátovým jablkem

Ingredience
- +
  • střední lilek: 1 ks
  • granátové jablko: 1 ks
  • zakysaná smetana: 100 g
  • stroužky česneku: 1 ks
  • řeřicha: 2 PL
  • sůl
  • mletý barevný pepř
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pečený lilek s granátovým jablkem - recept

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, který potřeme olivovým olejem. Tím zakápneme i horní stranu lilků. Osolíme, opepříme a pečeme asi 25 minut při teplotě 200 °C

Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a trochou soli a potřeme jí hotové lilky. Chuť skvěle doplní zrníčka granátového jablka a čerstvá řeřicha. 

Pečený lilek s granátovým jablkem podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenou bagetkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem

Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme a přidáme vajíčka. Pokud je potřeba, zahustíme hmotu strouhankou. Vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran. …

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Bezlepkový banánový chlebíček

Dezerty: Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány,…

Kachna na pomerančích

Hlavní jídla: Kachna na pomerančích

Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně…

Hermelínová pomazánka

Pomazánky: Hermelínová pomazánka

Vejce uvaříme natvrdo, hermelín rozmačkáme vidličkou a promícháme s přírodním sýrem. Vychladlé vejce do pomazánky…