Rajská polévka z čerstvých rajčat
Ingredience
- větší rajčata: 4 ks
- zeleninový vývar: 300 ml
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalkové pesto
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajská polévka z čerstvých rajčat – recept
Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Podlejeme trochou vývaru a asi 3 minuty dusíme. Poté přilejeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přidáme nasekané čerstvé bylinky. Vaříme asi 10 minut. Polévku dohladka rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.
Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme s kapkou bazalkového pesta.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.