Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rajská polévka z čerstvých rajčat Polévky
22. 02. 2020 Přečteno: 5355x

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Ingredience
- +
  • větší rajčata: 4 ks
  • zeleninový vývar: 300 ml
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalkové pesto

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Rajská polévka z čerstvých rajčat – recept

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Podlejeme trochou vývaru a asi 3 minuty dusíme. Poté přilejeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přidáme nasekané čerstvé bylinky. Vaříme asi 10 minut. Polévku dohladka rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.

Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme s kapkou bazalkového pesta.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Domácí majonéza

Ostatní: Domácí majonéza

Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, aby se nám majonéza nesrazila. V misce vyšleháme žloutky s hořčicí…

Jednohubky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky z listového těsta

Z vyváleného těsta vykrájíme menší  kolečka, můžeme použít vykrajovátka na linecké cukroví. Polovinu koleček…

Glazovaná mrkev na medu

Přílohy: Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme…